Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Дек 5, 2014

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” взе решения за разпределянето на допълнителния ресурс от 5 милиона лева, предоставен след актуализацията на бюджета. Така общият финансов ресурс за безвъзмездно подпомагане през 2014 г. нараства от 93 млн. на 98 млн. лева.

2,2 млн. лева от допълнителните средства ще се предоставят за подпомагане в сектор „Плодове”, 2.2 млн. – за сектор „Растениевъдство” и 600 000 лева – за картофопроизводителите в България.

Указанията за предоставянето на помощта са изготвени и вече утвърдени. Документите се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Срокът за подаване на заявленията започва от днес, 5 декември и е до 12 декември 2014 г. включително. Срокът за изплащане на субсидиите е до 19 декември 2014 г.

За подпомагане ще могат да кандидатстват производители, отглеждащи съответния минимум площи, като изискването е за обработвани площи на всяка култура, а не на стопанство.

Допустими са производители на ябълки, праскови, кайсии, череши, сливи, вишни, круши и десертно грозде – съответно минимум 5 дка. За оранжерийно производство на зеленчуци минималната площ е 1 декар и се подпомагат производители на домати и краставици.

За неоранжерийно произведени зеленчуци, се подпомага производство на минимум 5 дка за културите – домати, краставици, пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук, главесто зеле. Същата минимална площ от 5 дка се изисква и за производителите на картофи.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив