Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Май 17, 2016

Отидох в една агенция за недвижими имоти. Обещаха бързо да продадат имота, а от пет месеца нито са се обадили, нито сме се видели.”

Сигурно познавате много хора, които имат подобен опит с брокери на недвижими имоти. Вероятно са попаднали на онези агенти с големи обещания и с по една сделка на година.

Но, ако вие не искате да попаднете в граупата на разочарованите, е добре да следвате тези 5 простички принципа.

1. Определете целите си.На първо място бъдете наясно със себе си и не наемайте брокер с лека ръка. Идеята е да не изберете имот и да се срещнете с първата агенция, която ви попадне и да започнете да работите с нея. Този подход в повечето случаи води до сериозни главоболия. Пропускат се възможностите за бърза реализация на вашата сделка. Ето защо първо съставете план. Определете конкретните си цели, независимо дали ще купувате или ще продавате. Уверете се, че планът ви е прост, но изчерпателен, а целите ви изпълними. Тествайте го, като го дадете на някой от най-близките си хора да го прочете и да ви каже, дали го разбира. Важно е да запомните, че човек не планира да се провали, но се проваля, защото не планира.

2. Направете собствено проучване.След като сте наясно с това какво искате използвайте ваши познати и интернет, за да откриете най-подходящата агенция. След като получите препоръка от ваш приятел, проверете и в интернет. Ако ги няма там, това означава, че не разполагат с необходимите ресурси, за да реализират бързо вашата цел. Уверете се, че агентът ви използва всички съвременни технологии за маркетиране на недвижими имоти.

3. Изисквайте най-доброто.Вие плащате една и съща комисионна както на най-лошия, така и на добрия брокер. Наистина добрите агенти за недвижими имоти са много заети и ще държат на вашата лоялност. Ако сте направили правилно своето проучване, ще се възползвате от онзи агент, който държи да сключите ексклузивен договор. Така ще бъдете сигурни, че вашият имот е в добри ръце. За съжаление повечето агенции работят с големи обещания и малко реална работа по вашия имот.

4. Няма нищо вечно.Това е тъжната реалност, с която вашият брокер трябва да е наясно. Ако смятате, че не работи на 100% за вашата цел и не ви обръща нужното внимание - намерете друг! Истина е, че добрите агенти във вашия град сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Но вашата инвестиция трябва да бъде №1 в списъка му.

5. Обръщайте внимание.Дори най-добрите професионалисти допускат грешки. Ето защо изгответе списък с грешките или нещата, които могат да прецакат една бърза продажба или покупка. Използвайте го всеки път, когато се обръщате към агенция за недвижими имоти, която да ви представлява за дадена сделка. Не се притеснявайте, ако списъкът прехвърли една страница. Ако следвате тези основни принципи, когато наемате брокер на недвижими имоти, ще реализирате по-успешно и по-бързо вашата сделка. Но без значение дали инвестирате цялото си време и енергия, убедете се, че работите с най-добрите експерти в бранша.

iskamda.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив