Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Окт 1, 2014

Често ние българите сме свикнали да харчим и последната си стотинка, когато купуваме жилище и ни се струва лукс да заделяме „бели пари за черни дни“. Поговорката си я знаем, но в реалния живот правим тъкмо обратното - харчим готови пари в белите дни и сами правим  черни дните си в бъдеще. Затова сме ви подготвили шест златни правила при теглене на жилищен кредит, които ще ви донесат спокойствие и сигурност, когато финансирате собствения си дом.

 

1.       Не  влагайте целия си наличен ресурс за финансиране на жилището, a оставете на свое разположение определена сума. Препоръката към бъдещите купувачи е да заделят средства, които да са им достатъчни да покриват разходите за живот на тяхното семейството за период от 6 месеца. Така не само в първоначалния период на адаптация към новия тип разходи по кредита и жилището, а и през целия период на договора, ще можете спокойно да контролирате домашния бюджет и да реагирате адекватно на непредвидени ситуации.  

2.       Добре е да изтеглите кредита във валутата, в която получавате заплатата си – така щеизбегнете необходимостта да обменяте чужда валута, за да плащате месечните си вноски.  Имайте предвид, че промяната в курса на чуждестранната валута, ще доведе до промяна в левовата равностойност на месечната ви вноска.

3.       Сключете застраховка „Живот“. Препоръчително е да си направите лична застраховка, с която да защитите плащанията по кредита си. Този тип застраховка ще осигури спокойствие за Вас и семейството ви по отношение на покриване на вноските по кредита в труден и непредвиден момент.

4.       Направете си предварителен разчет. Важно е когато теглите жилищен кредит, то той да е формиран така че максимално да Ви приляга, като погасителният план е направен според индивидуалните ви възможности за месечно разплащане. Можете дори сами лесно и бързо да изчислите предварително месечните си вноски чрез предлаганите все по-често от банките он-лайн кредитни калкулатори.

5.       Потърсете опитен експерт. Когато купувате дом с кредит е добре да потърсите финансова институция с опит в жилищното кредитиране.  Вече повече от 20 г. Пощенска банка е сред лидерите на пазара и единствена разполага със специализирани експерти „Жилищно кредитиране“, които имат професионални познания в тази сфера и могат предложат индивидуални решения, съобразени с профила и очакванията на всеки клиент. Отскоро е възможно да се посъветвате с тези банкови специалисти  дори и от вкъщи чрез он-лайн видео връзка по Skype. С тази удобна услуга ще можете да получите индивидуална консултация за предлаганите жилищни кредити, без да Ви се налага да посещавате клон на банката. Нужно е единствено предварително да си запишете час на сайта на Пощенска банка и експерт „Жилищно кредитиране“ ще  се свърже с Вас, за да Ви консултира персонално и директно в дома Ви чрез видео-разговор.

6.       Поемете контрола на кредита във Ваши ръце. Когато избирате между различни видове кредити за предпочитане е онзи тип, който Ви дава  контрол. Избирайки такъв кредит, ще можете и занапред сами да решавате как да управлявате финансите си. От година у нас се предлага и иновативен за България продукт – „Спестовен жилищен кредит“, който Ви позволява да намалите лихвата си и да изплатите дома си до 6 години по-бързо.

www.imoti.net

 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив