Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юни 19, 2014

Нотариусите вече могат да извадят кадастрална скица и схема на имот. Всички продавачи на имоти, вече могат да искат от нотариуса да извади тези документи чрез достъпа му до информационната система, вместо да ги изваждат от  Агенцията по кадастъра. Имотите трябва да са с влезли в сила кадастрални карти и да са нанесени в регистъра.

Скиците и схемите, предоставени чрез отдалечен достъп до информационната система на кадастъра и имотния регистър на нотариус, необходими за нуждите на нотариалното производство, имат силата на официален документ, издаден от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Съгласно бр.49 на ДВ от  тази година, информационните системи осъществяват връзка и с Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици (ЕКАТТЕ), Единния държавен регистър на стопанските субекти в Република България (БУЛСТАТ), Регистъра на населението – Национална база данни “Население”, търговския регистър и регистрите на държавните и общинските имоти.

За самостоятелен обект (например: апартамент, офис и т.н.) в сграда основните кадастрални данни са: идентификатор, етаж, очертание, брой нива в обекта, площ по документ, предназначение, адрес.

 

Вижте още по темата тук: imot.goddess.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив