Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Окт 17, 2014

В момента на пазара на недвижими имоти се предлагат предимно жилища с ниско качество - стари панелки, ЕПК, тухла от 60-те години на миналия век и ново строителство с изглед предимно на север. По времето на големият бум от продажби на недвижими имоти през 2005-2008 год. се застроиха цели квартали с некачественно строителство. Както знаете луксозното и качественно строителство дори и през финансовата икономическа криза запази цената си. През тази година тенденциите са за леко повишаване на цените, макар и да няма обективни причини за това. За сега все още водеща роля играят купувачите и в техен интерес е да проверят жилището, което ще закупят за скрити дефекти. Скрити дефекти са влага, скрити течове, проблеми с подовото отопление, запушени радиатори, загуба на топлина и енергия.

Скритите дефекти се виждат и установяват с помоща на иновативната технология каквато е професионалната термографска камера FLIR. Чрез термографско обследване преди покупка на жилище вие ще сте наясно, какво купувате и няма да останете изненадани след време, когато установите, че сте били подведени при покупката на жилището. Предложих ме партньорство на агенциите за недвижими имоти да ви предлагат този вид услуга и вие сами да решите искате или не тази диагностика. Те обаче отказват да ви предложат този вид услуга. Анализирах ме ситуацията и изводът до, който стигнахме е, че те не желаят вие да бъдете информирани, тъй като, ако вие знаете за тези скрити дефекти може да няма сделка, а от там и комисионна за тях.  Термографското обследване преди покупка на жилище е инструмент за корекция на цената на продаваният имот, ако се открият скрити дефекти и агенциите за имоти много добре знаят това. Хубаво е да го знаете и вие бъдещи купувачи, то е само във ваш интерес. След като давате хиляди евра за жилище, което ще купите направете му термографска диагностика за да сте сигурни какво купувате.

  

На снимката, която ви показваме е за теч от тераса и влага, които не се виждат, но съществуват. Големите тераси и хубавата панорамна гледка са мечта за всеки купувач, но там се срещат и най-големите проблеми с нарушена настилка в следствие на което влагата прониква и наводнява съседите отдолу.

Прочети повече на: energyaudit.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив