Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Ное 26, 2014


До 1 декември земеделските производители с установени застъпвания за кампания 2014 трябва да представят в съответната ОД на ДФ „Земеделие“ документи, доказващи правното основание за ползваните от тях земеделски земи. Такива документи са нотариален акт, договор за доброволна делба, договор за наем или аренда, решение на общинските служби по земеделие, споразумения по чл. 37, ал. 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, декларации, пълномощни и др.

     На всички бенефициенти с установени застъпвания са изпратени уведомителни писма. В случай, че не сте получили такова писмо а в съответната ОД на ДФЗ няма данни за връчване бихте могли да направите проверка за наличието на двойно заявени площи и размера в системата за индивидуална справка на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” – www.dfz.bg в секция „Системата за индивидуална справка по Директни плащания" - http://iacs-online.dfz.bg/apex/f?p=2012, след което можете да предоставите съответните документи, доказващи правото на ползване на земите.

     Съгласно чл. 17, ал 3 от Наредба 5 за условията и реда за подаване на заявления по схемите и мерки за директни плащания, кандидатите за подпомагане са длъжни да се явят за разрешаване на застъпванията в срок до 20 работни дни от получаване на уведомителните писма, но не по-късно от 1 декември в годината на кандидатстване.

    Имайте предвид, че при установяване на застъпвания и не предоставянето на документи, доказващи правното основание на ползване ще претърпите санкции, чиито размер зависи от % застъпени площи.  Санкцията би могла да бъде в размер до 100% от субсидиите, както и лишаване за бъдещ период до 3 години.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив