Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Окт 3, 2015

Първата българска система за автоматизация на дома взе златен медал на Международния технически панаир в Пловдив.
SHE вече има и световна премиера в Сингапур и награда за "Най-зелена компания", съобщава БТА. 

Единната система сега получава златен медал в категория "Електроника и електротехника" на Международния технически панаир в Пловдив. 

Димитър Димитров - изпълнителен директор на компанията-създател на проекта, коментира, че засилен интерес към SHE вече проявяват мобилните оператори, крупни строители и предприемачи, охранителни фирми и други. В последните месеци системата значително се доусъвършенства и дори придоби още повече функционалности и разширен контрол, коментира Димитров. 

Умната система икономисва средства на потребителите за осветление и за отопление. Всичко това се постига със специални сензори. Благодарение на датчика за движение и датчиците за врати и прозорци, системата отчита веднага, ако крадец нахлуе в дома ви и ще изпрати сигнал не само до всички жители на къщата, но и до СОТ и до телефона за спешни повиквания 112. Заедно с датчиците за пожар, дим, изтичане на газ и наводнение хората ще знаят кога домът им се намира в опасност. 

За да се синхронизират със системата хората не трябва да подменят своите електроуреди. Тя ще работи еднакво добре както със старите уреди, така и с последните модели, излезли на пазара. Всичко, от което се нуждае човек, за да използва тази система, e смарт телефон или таблет, допълни Димитров. И уточни, че срещу минимален абонамент в рамките на десетина лева на месец всеки човек да може да си инсталира системата у дома и да се радва на модерен, уютен и сигурен живот в България. 

Следващото представяне на иновационната система е на международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас в началото на януари следващата година.
 
Източник: dom.dir.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив