Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юни 3, 2015

Коментари: 2

От 01.06.2015 г. в сила влиза нов закон в Германия, според който комисионната на брокера на недвижими имоти ще се поема от този, който го е поръчал (Bestellprinzip).

Например, ако наемодателят е подписъл договор с него, тогава той трябва да заплати комисионната на брокера. Ако пък вие се обърнете към брокер, за да ви търси жилище под наем, тогава вие ще трябва да заплатите разходите.

Имайте предвид, че винаги можете да поискате от брокера информация за това кой го е поръчал първи - вие или наемодателя. Тази информация не може да ви бъде отказана.

С този закон се регламентира и размерът на комисионната, който може да бъде до два студени наема без ДДС (към сумата се прибавя и 19% данък добавена стойност). При отдаване под наем на социални жилища брокерът няма право на комисионна.

Без промяна остава правилото при покупко-продажба на имоти - там комисионната варира между 3% и 7%. Тук комисионната се плаща от купувача. В този случай е добре да се опитате да договорите комисионната. По този начин може да си спестите немалко пари.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (2)

Така се защитават хора, които са полезни на Обществото .

rosaline ferraire Фев 19, 2016  

Предлагаме заеми между частност Аз съм търговец и аз съм акционер в банковите финансови институции и неправителствените организации по целия свят след финансовата криза, която заплашва съвременните икономики, равнището на безработица продължава да расте в нашите апартаменти народи да осигури закупуване на леки, че продължава да намалява, в партньорство с моите банкери съм решил да отпуска кредити краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план са честни хора, които въпреки тяхната месечна възвръщаемост се борят, за да се срещнат жизнените си нужди. Лихвеният процент за кредити са много изгодно и условия за доставка на заем са много прости и исканите кредити могат да бъдат получени в рамките на 72 часа, ако всичко върви добре. Ако имате нужда от пари за здравните проблеми avecl'appui застраховка ми, аз съм готов да ви направи по желание заем, чийто размер трябва да е между € 2.000 и € 90.000. Чакащи за вас

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив