Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 28, 2014

Като зашеметяваща илюстрация на все по-нарастващия дисбаланс между бедни и богати по света, най-богатият човек в Азия в момента изгражда малки апартаменти в Хонг Конг за тези градски жители, които не могат да си позволят да имат жилище в най-недостъпния град в света. Разположени на около 18 кв.м, апартаментите струват по около 250 хиляди щатски долара и са най-евтините в целия град.

Собственикът на фирма за недвижими имоти Ли Ка-шинг се е заел да разработи кулата „Монт Верт“ в хонгконгския квартал Тай По. Преди няколко седмици най-богатият човек в Азия и 15-тият най-богат в света заяви, че не може да спи през нощта, защото е много загрижен за неравенството в Хонг Конг. За да запази ниска цената на миниатюрните апартаментчета, той е решил да строи върху бивши земеделски земи в покрайнините на Хонг Конг.

Апартаментите са малко над два пъти по-големи от затворническа килия в Хонг Конг, въпреки че са много по-просторни от клетките и микро-апартаментите, в които някои хора са принудени да живеят, заради растящите цени на жилищата. Всеки апартамент разполага с 9 кв.м спалня / дневна, 1,2 кв.м кухня и 3 кв.м баня. И ако се чудите дали някой би искал да плати толкова много пари, за да живее в такова шокиращо малко пространството, вижте: разработчикът е получил повече от 4200 молби за апартаментите, които са едва 196 на брой…

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив