Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 11, 2014

Използвайки GPS информация от OpenStreetMap, бруклинското студио Aminimal Studio е създало серия от колиета, изобразяващи карти на градове. От Венеция до Чикаго – градските скици са оживели във вид на 120 „карти“ за носене на верижка, изобразявайки любими места от 32 страни по целия свят: „Градските бижута почит към любимите ни градове. Спомняте си откъде сте дошли, или пък си напомняте къде искате да отидете…. Някое специално място, където сте били с любим човек, и безопасно пътуване до следващия град…“ – обяснява дизайнеерският дует.

Студиото планира да разшири колекцията си, такла че „архитекти, картографи, урбанисти, градски изследователи, номади, пътуващи хора, творци и всички останали да могат да им се радват“.

Унисекс огърлицата е вдъхновена от сложните структури на големите градове. Процеса на нейното разработване се описва по следния начин: „Чрез технология за химическо ецване висулките се изрязват върху 0,02-инча дебела неръждаема стомана с високо ниво на детайлност, последователност и качество. Всяка огърлица е внимателно проектирана да улови градовете, подчертавайки знаковата улична мрежа като дантела“. „Информацията е се добива чрез GPS данни от OpenStreetMap и осигурява точни „портрети“ на градовете.

 

Изоточник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

openstreetmap

  

градове

  

градовете

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив