Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 5, 2014

Жестоката суша в Калифорния доведе до въвеждането на забрана за разхищаване на вода. Това принуди много от местните жители да намалят заниманията си, свързани с консумация на вода (например плуване в басейн и др.). Ала находчиви фирми извличат добри печалби от бедата.

Предприемчиви търговци са се заловили да предлагат боядисване на дворните морави със зелена боя. Интересът е огромен. „Green Canary“ и други подобни фирми в Калифорния не могат да смогнат да боядисват покафенели поляни, създавайки илюзията за буйни, здрави треви, които не се нуждаят от напояване.

Сушата в Калифорния причини хаос в щата и по предварителни оцекнки ще струва поне 2,2 милиарда долара тази година. След поредица от ограничения за ползването на вода, местните власти дори въведоха „водна полиция“, която да следи дали някой някъде не пилее ценната течност. По-лошото е, че метеорологичните служби обещават сушата да продължи поне 10 години.

За мнозина това означава, че трябва да намерят начин за поддържане на тревните площи зелени, без да се хаби вода. „Green Canary“ използва полимер на водна основа за покритие на зелените площи – едно решение, което – според тях – потиска развитието на плевелите по начин, „който не е токсичен за планетата или хора“.

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

калифорния

  

вода

  

местните

  

фирми

  

„green

  

canary

  

поне

  

начин

  

площи

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив