Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Процедури по покупка на имот

08.11.2017 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Здравейте,
Със съпруга ми живеем в чужбина и възнамеряваме да закупим имот в България, за който ще се споразумеем с продавача, без посредник. Времето ни за престой в България е 3 работни дни.
Въпросът ми е какви точно са стъпките за подписване на предварителен договор пред нотар и възможно ли е в този времеви прозорец да подпишем и окончателния договор. Продавачът трябва да извади и скица на имота.
Има ли възможност предварителният договор да бъде така формулиран, че автоматично да става окончателен, без да се налага да идваме още веднъж или да упълномощяваме трето лице.
Продавачът ни каза, че предварителният договор се съставя от нотара. Има ли някаква възможност предварително да прочетем този договор и да нанесем коректури, ако е нужно?
И последен въпрос. Издаването на нотариален акт на наше име част от цялата процедура ли е или може да се направи на по-късен етап.

Благодаря предварително за вниманието,

Елица Стоянова.

									Елица Стоянова

Елица Стоянова

Отговори (3)    Коментара (1)

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

08.11.2017

Отговор: Не е невъзможно да се справите за 3 дни, но ще е много трудно. Няма формулировка на предварителен договор, така че да става окончателен. Предварителният договор не се съставя от нотариус. Можете да се запознаете с предварителният договор предварително и да нанесете корекции по него. Издаването на нотариален акт на ваше име е част от цялата процедура и може да се направи на по-късен етап, но ще трябва пак да идвате до България или да упълномощите някого.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Елица Стоянова

Елица Стоянова

10.11.2017

Коментар: Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.

Има ли възможност да се премине директно към окончателния договор и може ли той да бъде редактиран преди подписването?
Колко време е необходимо на нотариуса за да извърши необходимите проверки и вписвания¸ за да се счита договорът за юридически валиден?

Благодаря отново предварително за помоща.

Елица СтояноваЗа контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

10.11.2017

Отговор: Може да се "прескочи" предварителния договор и да се премине към нотариален акт. Отговорите на вашите въпроси изискват твърде много писане тук. Подробностите и уговорките имат значение за най-доброто извършване на сделката.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

11.11.2017

Отговор: Здравейте!
И какъв е смисълът и ползата от сключване на предварителен договор за срок от 3 дни, когато след изтичане на този срок трябва да бъде обявен за окончателен.
Не, не Ви съветвам да осъществявате такива " бързи сделки".
И смятам, че всички останали въпроси, които сте отправили като питане са безсмислени, тъй като всяка сделка си има своите особености и това се решава конкретно.
НЯМА НИКАКВА ПРЕЧКА ЗА ТОЗИ СРОК ОТ 3 ДНИ ДА СИ УПЪЛНОМОЩИТЕ АДВОКАТ и той да защитава и представлява Вашите интереси , а Вие за този срок да се запознаете с най-важните документи за осъществяването на сделката дали същите отговарят на действителността и са валидни. Това е! За 3- дневен срок това е най-доброто, което е редно да осъществи бъдещият собственик по една предстояща сделка.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на имот, когато един от наследниците на имота е с умствена изостаналост Здравейте, Бих искала да закупя имот. Един от собствениците е починал. Другият собственик е съпругата, а наследниците са син и дъщеря. Дъщерята е с... Последен отговор - 4.12.2017 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

Закупен имот Добър ден,старата собственичка има срок до 15.12.2017г. Да се изнесе от апартамента,но към днешна дата все още нищо не е направила.Въпроса ви е след... Последен отговор - 5.12.2017 от адв. Симеонова

2 Отговори

семейна имуществена общност Здравейте, моля ако някой може да ми отговори. Недвижим имот придобит по време на втори брак и на двемата съпрузи около 10 години след брака.... Последен отговор - 9.12.2017 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Закупуване на имот общинска собственост Здравейте желая да закупя имот общинска собственост отдаден на дядо ми с право на строеж.На въпросния имот има построена къща на два етажа като единия... Последен отговор - 12.12.2017 от адв. Симеонова

2 Отговори

Покупко-продажба на идеални части от наследствен имот Аз и сестра ми сме наследници на къща. Къщата е собственост на родителите ни, като баща ни е починал. В момента е жива майка ни, като ние със сестра ми... Последен отговор - 12.12.2017 от адв. Симеонова

2 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив