Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

пазарна оценка

04.05.2017 - Оценка на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте,искам да попитам пазарната оценка за колко време важи,защото от банката толкова ни замотаха,че сега ми излизат с номера ,че ми изтича пазарната оцека и трябва да правя нова.

									Гергана Атанасова

Гергана Атанасова

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

05.05.2017

Отговор: Здравейте, г-жо Атанасова!

Пазарната оценка се прави от самата банка (или посочени от нея независими оценители) и няма конкретен срок на валидност.
Ако във Вашия случай проблемът е дошъл от банката, тя трябва да поеме последствията - ако оценката е направена преди повече от 6 месеца би могло да се наложи нова оценка, но не е редно Вие да я плащате, ако вината за забавянето е тяхна.
Ако, обаче, става въпрос за срок до месец - два, не е нормално да се прави нова оценка.

Съветвам Ви да пробвате в друг клон на същата банка или да потърсите друг кредитен инспектор (понякога това е проблем на самото лице, друг път - практика на целия клон.)

Възможно е банката да има свои правила за това колко скорошна трябва да е т. нар. "Пазарна оценка". Попитайте за това - нека Ви посочат точния текст. Много често подобни изисквания са чиста измислица. Ако се съмнявате, поискайте да говорите с ръководителя на клона.

Аз, лично, не бих платила нещо повторно, ако не съм сигурна, че се налага!

Успех Ви пожелавам!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0884 94 52 56
0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege | За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

06.05.2017

Отговор: Няма нормативен акт /закон, наредба, др.под,/, в който да пише какъв е срокът на валидност на пазарна оценка. Ако от банката твърдят друго - нека да ви покажат съответният документ. Банката едва ли да се е бавила повече от 1-2 месеца, а конюнктурата на пазара на имоти не се променя толкова бързо, затова настоявайте да ползват съществуващата оценка. В противен случай, банката да поеме разходите за новата оценка, все пак забавянето е по тяхна вина.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

Популярни въпроси - Оценка на имот

Виж всички въпроси

Оценка на имот Здравейте. Може ли някой да даде повече информация, за това долу -горе какви са експертните оценки към момента за жилища в жк. Младост. Спряла съм се на... Последен отговор - 2.04.2017 от Антон Илиев

2 Отговори

пазарна оценка Здравейте,искам да попитам пазарната оценка за колко време важи,защото от банката толкова ни замотаха,че сега ми излизат с номера ,че ми изтича... Последен отговор - 6.05.2017 от Кристина Найденова

2 Отговори

издаване на нотариален акт на построена къща На място с издаден нотариален акт и издадено разрешение за строеж е построена къща. Как да изкараме нотариален акт на къщата Последен отговор - 27.03.2017 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Заем оферта между индивидите, без такси. Здравейте, искам да ви информирам, че предоставя дългосрочни и краткосрочни заеми. Моите кредитните оферти са между € 3500 до 7000,000 евро за период на... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив