Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Непотърсена земеделска земя

13.09.2015 - Земеделска земя - 3 Отговори     (0)

Здравейте,
Наскоро разбрах,че баба ми,която е починала 1974 г. е имала наследствена земеделска земя от родителите си,в селото,където е родена,но не е живяла.Има ли възможност сега да я докажем?А в случай,че е взета от някой друг от наследниците,които не познавам,какво може да се направи?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

									Пенка Желева

Пенка Желева

Отговори (3)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

13.09.2015

Отговор: Ако земята не е заявена за възсатновяване изобщо, няма какво да направите, тъй като всички възможно срокове изтекоха отдавна. Ако е заявена и възстановена на името само на някои от налседниците, ще трябва да водите дело, чийто успех, обаче е съмнителен. Поради причина, че трудно ще намерите писмени документи, които да установят правото на собственост на родителте на баба Ви.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Димитър Кавалджиев

адв. Димитър Кавалджиев

13.09.2015

Отговор: На първо време трябва да проверите дали все пак въпросната земя се ползва от някого в момента, както и да се снабдите с всички налични документи за земята, за да направите проучване в Агенцията по вписвания относно актуалната собственост върху имота: има ли актуален собственик, който е вписан в имотния регистър, на какво основание е придобил земята и т.н. Възможно е да е придобита от трето лице по давност. Ако други наследници са владели земята, доказването на изтекла придобивна давност е малко трудно, но не и невъзможно. Освен това очевидно не сте единствен наследник (както проличава от въпроса) и дори да има някакви възможности за доказване на собственост върху имота, то вероятно след като се установят дяловете на всички наследници ще трябва да се пристъпи към някой от известните способи за ликвидиране на съсобствеността.
Поздрави!



За повече информация: http://bgkantora.bg | За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

15.09.2015

Отговор: Бих искала да допълня, че първо, в Служба по вписвания се вписваха решения на ПК след 2001г.Тоест, тези, които са издадени преди това, няма как да излязат там. Второ, решенията възстановяват имоти с номера по КВС, които номера, след време се променят с други, поради нанасянето им в новите кадастрални карти на населените места. Или, дори да е издадено и вписано след 2001г по номер на имот, вероятността да се проследи е почти нулева. Ако ще се търси земя, най-добре е да се отиде на място в съответната поземлена комисия и да се провери, дали има възстановена земя на името на бабата или някои от наследниците.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив