Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Искам да закупя парцел от общината

14.01.2012 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте. В съседство къщата до нас е развалина. Собствениците казват,че няма да строят. Къщата представлява опасност за децата,защото е останала една стена, която играе роля на оградата"(разделя имотите). Ние сме си закупили земята от общината, а въпросните собственици не. Въпросът ми е:Мога ли да заявя претенции в общината, че искам да закупя този терен тъй като на практика там вече няма жилище от 10 години. Към кого трябва да се обърна и изобщо има ли смисъл, защото въпросната не съществуваща къща има 3 наследника.

									Валя Томова

Валя Томова

Отговори (2)   

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

15.01.2012

Отговор: Доколкото разбирам къщата до Вас е развалина, но юридически съществува и има собственици (наследници). Препоръчвам Ви първо да я закупите от настоящите собственици и след това да кандидатствате в общината за закупуване на парцела.
Преди покупка на имот винаги проверявайте информацията!За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

15.01.2012

Отговор: С малко предположения, стигнах до извод, че някога общината е отстъпила право на строеж, както на съседите Ви, така и на Вас.
Тъй като не е ясна фактологията, мога да Ви предложа да се обърнете към общината /писмено/, като сигнализирате за опасна сграда. общината сформира комисия, прави оглед и се произнася евентуално, че сградата е опасна и следва незабавно да бъде премахната или обезопасена.
Що се отнася до покупка, няма пречка да искате общината да Ви продаде имота. Това става след решение на общински съвет, оценка от независим оценител и търг. Тази хипотеза е обвърана обаче с правния статут на имота, а няма налична информация тук - собственост, учредени права и т.н.
А третия вариант е да се разберете със съседите си, които да кандидатстват да купят земята от общината /без търг, заради правото им на строеж/ и след това да Ви продадат целия имот.За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

изнасяне на багажа на старите собственици Задайте въпроса си тук! Последен отговор - 15.11.2017 от Miroslav

5 Отговори

Процедури по покупка на имот Здравейте, Със съпруга ми живеем в чужбина и възнамеряваме да закупим имот в България, за който ще се споразумеем с продавача, без посредник. Времето ни... Последен отговор - 11.11.2017 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Проблем с данъчна оценка! Здравейте, Моля за Вашето компетентно мнение по следният казус!През м.март 2017г. изплатих цялата сума по Договор за покупко-продажба на имот!След 4... Последен отговор - 15.11.2017 от Кристина Найденова

2 Отговори

Закупуване на общинска земя под собствен жилищен имот Здравейте! Интересува ме как мога да закупя (или придобия) земята към къщата си. Става въпрос за общинска земя отдадена за дългогодишно ползване (100... Последен отговор - 8.11.2017 от Borisov

2 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - 8.11.2017 от инж. Петър Петров

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив