Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Наследсво и наследници

26.03.2013 - Други - 1 Отговори     (0)

Здравейте,
Въпросите, които искам да Ви задам, се отнасят за наследници и наследство.
Майка ми е на 92 г. Тя има един брат и една сестра. Родителите им са починали преди 1980 г.
Братът е починал през 1995 г. и има съпруга, син и дъщеря. Съпругата е почилала през 2012 г. Дъщерята е жива, а синът е починал през 2005 г. и негови наследници са съпругата му и неговите син и дъщеря. Те не са починали, живеят в Плевен.
Сестрата на майка ми почина наскоро, живееше в едно село в обл. Монтана. Нейният съпруг е починал през 1990 г. Двамата тогава са живяли в селище от София-област. Той има деца от първият си брак, не е имал деца с моята леля; тя никога не е имала деца нито с него, нито с някой друг.
В последните месеци тя беше тежко болна и беше обгрижвана от една нейна съседка, на която е продала къщата си, за да получи необходимите й грижи; няма оставено завещание. Сделката не е финализирана, но няма да бъде оспорвана, поне от мен. Въпросите ми не се отнасят за това. В момента, от 6 г. аз се грижа са моята майка /живее в София/, инвалид, на легло. Братовчедите също си имат своите грижи, живеем в различни отдалечени селища.
Въпросите ми са следните:
1. Кой или кои са наследници на моята леля – само майка ми или майка ми, заедно с наследниците на починалия им брат? Ако майка ми наследява заедно с братовчедите ми, то каква е нейната наследена част?
2. Предполагам, че има накаккъв депозит в Пощенска банка /информацията е от леля ми, от преди две години, когато поиска съвет от мен какво да прави, след като е получила някакво писмо от банката с предложение да си избере подходящ вид депозит. Сумата сигурно не е голяма и предполагам, че депозитът не е закрит/. Въпросът ми е как може да се проучи има ли в момента някакъв депозит /навярно в клон на банката в Лом/ и как може да се получи от наследниците – с какви документи и от кого да бъдат издадени?
3. От съпруга си леля ми е наследила възстановена земеделска земя /около 8 дка. – по нейна информация/, в Софийска област, тя не е проявявала интерес към тази земя. Възстановяването на земята е станало след смъртта на нейния съпруг. Въпросът ми е подобен на предходния – как може да се проучи настоящото положение на този имот, от кои служби да се поиска информация, в каква последователност, с какви документи и от кого да бъдат издадени.
Убедена съм в компетентността на Вашия отговор и го очаквам. Предварително БЛАГОДАРЯ!
С поздрав, Анна.

									Анна Симеонова

Анна Симеонова

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

27.03.2013

Отговор: 1.Наследници на леля Ви са Вашата майка и децата на брат й. Майка Ви е с дял 1/2 от наследството на леля Ви, а двамата братовчеди са с по 1/4.
2.В съответната банка се отива с актуално удостоверение за наследници. Необходимо е да се явят всички наследници от удостоверението или да бъдат представлявани от пълномощник. Сметката се закрива и сумата се поделя според наследствените квоти.
3.Информация можете да получите в съответната Поземлена комисия. Ако нямате документи, от тях ще изискате препис от решението, с което е възстановена земята. Ще Ви трябва удостоверение за наследници на съпруга на леля Ви, както и удостоверение за наследници на леля Ви. Впоследствие, ще изискате скица на земята.За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Брак с чужденец !!! Здравей ! Имам въпроси,относно сключването на брак,с руски гражданин.Аз съм от България,но сега временно работя в Чехия.Смятам след няколко месеца да... Последен отговор - 10.01.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Брак с Турски гражданин Здравейте! Повече от година имам връзка с гражданин на р.Турция, преди месец получих и предложение за брак който приех... Проблемът е там,че аз живея от... Последен отговор - 9.01.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Брак с чужденец Здравейте имам приятел който иска да сключи брак с балгарка в България.Той е Албанец.какви документи са необходими и след колко време ще получи... Последен отговор - 14.01.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

искат да ме прашат в клиника за душебно болни сестра ми двете и дъшери и маика ми искат да ме пратят в клика за личение за да ми вземат наследството как мога да се зашитя Последен отговор - 15.01.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

въвеждане във владение на имот, при спечелен търг при ЧСИ Получили сме вече влязло в сила постановление за възлагане на недвижим имот. Платили сме всички необходими такси. Как да процедираме при положение, че... Последен отговор - 17.01.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив