Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Бъдещето на панела?

14.11.2011 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте,
Харесах си панел, строен през 1970 година. Aпартаментът е в много добро състояние. Последно време започнах да се разколебавам, тъй като масово се говори, че панелните жилища са на до изживелица. Какво се очаква да се случи тогава? Срутване на блока ли?
Ако го купя сега за инвестиция, а след 3-5 години реша да го продам, очаква ли се все още да се купуват панелни имоти? Според вас цената ще падне ли или след кризата има възможност за увеличение?
Благодаря,
Поздрави!

									Диана

Диана

Отговори (4)   

											Десислава Щебетовска

Десислава Щебетовска

14.11.2011

Отговор: Панелните жилища са имоти, на които рано или късно ще трябва да се прави пълна реконструкция. Кога и как, на този етап никой не може да каже.
Много важна е локацията на едно жилище, независимо дали е тухлено и панелно. Дори и най-красивият и качествено построен тухлен блок ако се намира в Ботунец, няма да атрактивен, скъп и желан. Жилищата в него ще са по-евтини от тези в панелен блок в кв. Иван Вазов или жк. Стрелбище до Южен парк.
Ако искате да купите имот с цел инвестиция, бих Ви посъветвала да търсите жилище в тухлен блок с добро местоположение. Стига да можете да си го позволите, защото цената е другия фактор определящ къде и какво да се закупи. Качественото строителство от реномирани и доказани строители е по-скъпо.
Има добри имоти и в панелни блокове. Аз лично бих предпочела жилище в панелен блок на хубаво място, отоколкото такова в !!!ЗЛЕ!!! построена сграда и лошо място.
Всичко е комплексно и е въпрос на личен избор и възможности.
Успех.За повече информация: http://goddess.bg | За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

15.11.2011

Отговор: Здравейте,
Следващата година започва реновиране на сградният фонд в нашата държава с поредния пилотен проект, а след това и масово. Очаква се с приоритет да се реновират панелни сгради. Процеса включва и техическо обследване на сградата, т.е. ще се установи колко години живот ще има съответната сграда.
Можете за изчакате докато бъде извършено техническото обследване на сградата, в която сте си харесали апартамент, а можете и да го купите сега.
Когато вземате решение за покупка на панелен апартамент, от гледна точка на полезния живот на сграда, имайте предвид следното:
Строежът на панелни сгради в България е започнал преди 30-40 години. Проектният живот на една панелна сграда е 50-60 години. След саниране се очаква той да се удължи с 20-30 години.
Вероятността панелен блок да се срути е много малка.
Всеки имот има предимство и недостатъци. Панелни жилища също.
Ако жилището е правилно избрано съобразно цена, местоположение и др. можете да получите добра възвращаемост на инвестицията.
Моят съвет е: купете жилището сега.
Поздрави
Кристина НайденоваЗа повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											инж. Петър Петров

инж. Петър Петров

16.11.2011

Отговор: Здравей Диана,
Ако си решила да купуваш панел с цел инвестиция имам много по-добро предложение за теб.
На цената на панелна гарсониера в София можеш да си купиш тристаен и дори четиристаен апартамент в чужбина. И възвращаемостта на инвестицията ще ти е от 5 до 7 години. За повече информация можеш да посетиш нашия сайт www.aivimoti.com и да видиш на какви цени се предлагат имоти в чужбина, с какво качество и екстри.За повече информация: http://aivimoti.com | За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

23.10.2012

Отговор: Тъй като панелната технология на строителство е сравнително нова няма реални наблюдения върху поведението на панелните сгради след дълъг период от време. Вероятно, както и при другите типове строителство, голямо значение има начина на експлоатация и поддръжка на сградата. Доколкото знам в Швейцария има няколко етажни паянтови сгради на по 100-200 години. Във всички случаи нормално експлоатирана панелна сграда може да задоволи жилищните нужди на няколко поколения.
Относно инвестицията: Моето мнение е, че в следващите 3-5, а и 10-15 години, от недвижим имот няма да може да се постигне печалба, както във времето 2005-2008 год. (нали това е целта на инвестицията - да има печалба). Разбира се сделки с панелни жилища ще има, и цените им ще следват движението на обектите с друг вид строителство.За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

изнасяне на багажа на старите собственици Закупих си жилище но старите собственици не си изнасят багажа от апартамента. Та въпросът ми е следния. Аз като нов собственик на имота имам ли право да... Последен отговор - 15.11.2017 от Miroslav

5 Отговори

Процедури по покупка на имот Здравейте, Със съпруга ми живеем в чужбина и възнамеряваме да закупим имот в България, за който ще се споразумеем с продавача, без посредник. Времето ни... Последен отговор - 11.11.2017 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Проблем с данъчна оценка! Здравейте, Моля за Вашето компетентно мнение по следният казус!През м.март 2017г. изплатих цялата сума по Договор за покупко-продажба на имот!След 4... Последен отговор - 15.11.2017 от Кристина Найденова

2 Отговори

Закупуване на общинска земя под собствен жилищен имот Здравейте! Интересува ме как мога да закупя (или придобия) земята към къщата си. Става въпрос за общинска земя отдадена за дългогодишно ползване (100... Последен отговор - 8.11.2017 от Borisov

2 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - 8.11.2017 от инж. Петър Петров

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив