Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дарение на идеални части от имот

14.12.2017 - Други - 3 Отговори     (0)

Възможно ли е сестра ми да ми дари 3/4 идеални части от апартамента и без да се съобразява с останалите съсобственици, като самата тя няма наследници по права линия. Съсобствениците са наследници на починалия и съпруг.

									kiril aleksandrov

kiril aleksandrov

Отговори (3)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

14.12.2017

Отговор: Здравейте, г-н Александров!

Да, възможно е сестра Ви да Ви дари нейните 3/4 идеални части без проблем.
При това, местният данък (който е голяма част от размера на плащанията при прехвърляне) е значително по-малък между братя и сестри.

А и принципно за даренията не важи ограничението за предлагане на съсобствениците.

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.co



За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

14.12.2017

Отговор: Здравейте!
Да, разбира се, може сестра Ви да Ви дари своите 3/4 идеални части , без да се съобразява и иска съгласие от останалите съсобственици, защото за такъв договор не се изисква съгласие.
По-скоро, това, което би следвало да Ви вълнува е, след осъществяване на сделката, каква би била реакцията и поведението на останалите съсобственици по отношение извършената сделка, защото дарение може да се оспорва.
Успех Ви желая!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222



За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

14.12.2017

Отговор: Докато е жива сестра Ви, само тя може да иска разваляне на дарението. След нейната смърт, нейните наследниц, при това само за запазения си дял, а такива наследници тя няма. Наследниците на починалия й съпруг не са нейни наследници и няма как те да оспорват дарението, защото нямат правен интерес. Което казано просто, значи, че ако теоретично заведат дело и го спечелят, нищо няма да получат, което значи липса на правен интерес. Това е така, защото ако тя не дари своите части, след нейната смърт те ще се наследят от наследници по съответния ред - родители или братя и сестри, а не от наследниците на починалия й съпруг. За последните нищо не се променя, все са си собственици на 1/4.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Общинско жилище Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - 7.03.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив