Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Андрияна Кирова

429
точки

Консултант

111
кредити

Отговори: 14 Съвети: 0 Посещения:3560
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Website: http://www.crosspoint.bg/
Фирма: Crosspoint Real Estate
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/1356 - Линк за покана
Дадени отговори: 14
Избор на агенция?
Как бихте отговорили на следния въпрос: "Имам апартамент на ХХ квадрата и реших да го продавам, миналата седмица бях там и оправих нотариялнят акт понеже беше изгубен и реших да го дам на агенция да се продава. Като отидох до брокера бях леко шокиран като чух че тяхната комисиона е 10% и се взима само от продавача, колебая се между две агенци А и Б,по съм склонен към А понеже забелязах че в www.бг имат над 18 000 обяви за имоти а Б имат само 16 000, какво ще ми препоръчвате вие"
Раздел:

Продажба на имот

Зададен на: 17.07.2012 Последен отговор: 15.09.2012
 

Отговор на Андрияна Кирова : Като професЬОналисти ли да отговаряме? Не е важно колко оферти имаш, а какво правиш с тях......Ние имаме 41800....

Дата на отговора: 17.07.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Смениха се 3-ма домоуправители а никои не се е регистрирал освен мен и сега аз нося отговорност!
Здравейте! Може ли някой да ми даде съвет как да постъпя - преди мен е имало домоуправител- не беше се регистрирал(в нова жил. сграда от 2007г.), после взехме решение всеки от живущите апартаменти да минава като домоуправител за период от по 6 месеца! Като дойде моя ред съвсем съвестно и отговорно ходих в Кадастъра, Заведох и книгата на собствениците и всичко което трябваше! Сега вече 3- ти домоуправител се сменя след мен и никой друг не се е регистрирал при което постоянно получавам най-различни писма от общината, който са свързани и със санкции! Ходих питах ги там- казаха 4е нищо не може да се направи и 4е не могат да задължат никой да се регистрира и ще продължават да ми пращат писма и задължения тъй като съм първа и единствена регистрирала се домоуправителка! Има ли начин да се задължат да се регистрират или просто да ме отпишат и да не ми пращат писма и глобяват за нещо което не е моя работа вече?
Раздел:

Съседи

Населено място:

Смолян

Зададен на: 17.07.2012 Последен отговор: 17.07.2012
 

Отговор на Андрияна Кирова : Трябва да имате протокол от общо събрание за избирането Ви като домоуправител и там би трябвало да е упоменат срока за който сте избрана.

Дата на отговора: 17.07.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Наем на недвижим имот с цел застрояване
Здравейте, Представител съм на верига магазини, която оперира в гр. София. Веригата има план да наеме един недвижим имот (терен) и да построи сграда-модулна конструкция. Договорил съм срок от 20 г.Консултурах се няколко пъти с адвокат, но и той не се е сблъсквал със следния казус: След като наемем имота дългосрочно и застроим сграда за наша сметка чия собственост е нововъзникналатам постройка, какво става с нея след края на договора, или прекратяване предсрочно. ще съм Ви много благодарен ако някой е работил с подобен тип отношения да ми прати примерен договор, понеже трябва да бъде много добре уреден тоя въпрос със нововъзникналата постройка, при положение, че не говорим за собственост на терена. Благодаря предварително.
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 17.07.2012 Последен отговор: 17.07.2012
 

Отговор на Андрияна Кирова : Сградата е ваша собственост, при прекратяване на договора, трябва да освободите терена, освен, ако не сте договорили друго, например сегашният ви наемодател да ви заплаща наем , ако я отдаде под наем на друг. Трябва да имате архитектурен проект за сградата, одобрен, разрешение за строеж и т.н., ако това не стане а вие сте наели терена.....Това е една огромна инвестиция, която не ви съветвам да правите на терен под наем. Подобно нещо е хубаво да се прави на собствен имот. Например, ако вземете кредит за покупка на терен и вноските са ви почти колкото наема е логично да си закупите терена, вместо да заплащате наем 20 години. Относно примерен договор за наем ви съветвам да се обърнете към водеща юридическа компания, аз лично не съм достатъчно компетентна по въпроса. Успех!

Дата на отговора: 17.07.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Наемане на апартамент с уговорка за ремонт
Здравейте, предстои ми да наема апартамент на замазка, с уговорка аз да си направя ремонта - т.е. да поставя ламинат, гранитогрес, мивки, смесители, боядисване и т.н. и след определен период да започна да плащам наем. При тези условия освен комисионната трябва ли да дам депозит, и как мога да съм сигурна, че няма да ме изгони хазяина след като направя ремонта. Предварително благодаря за отговорите.
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 07.07.2012 Последен отговор: 09.07.2012
 

Отговор на Андрияна Кирова : Разделете си разходите, т.е. част от парите дайте за ремонт, с другата част плащайте половината наем, така и собственика на имота ще има ангажимент, за всички суми изисквайте разписки и фактури и си ги описвайте в приемо-предавателен протокол. Задължително всичко трябва да е описано в договора за наем.

Дата на отговора: 09.07.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Апартамент под наем
Търся двустаен апартамент под наем в жк"Люлин". Вече не съм сигурна как да разбера на коя оферта мога да се доверя. Какви са реалните цени за месечен наем на обзаведен апартамент?
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 08.07.2012 Последен отговор: 09.07.2012
 

Отговор на Андрияна Кирова : Реалната цена е тази, която плаща наемателя.....

Дата на отговора: 09.07.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Тагове

първите

  

терена

  

наем

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив