Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Мар 19, 2011

Коментари: 3

 

Всичко, което не е забранено от закона е разрешено. Това е основната презумция за съществуване, на който и да било бизнес. Това е основанието и за тази професия. За повечето бизнес професии са създадени закони, които уреждат отношенията между двете заинтересувани групи лица - специалистите и техните клиенти. За брокерската професия браншови закони няма. Използваем е единствено закона за задълженията и договорите, който е общ и потърпевшите страни могат да бъдат защитени единствено чрез съдебната система. Няма и няма браншови орган, който да урежда отношенията. В практиката на тази професия има достатъчно случаи на злоупотреби от страна на клиенти към брокери, от брокери към брокери и от брокери към клиенти. В повечето от случаите, потърпевши са брокерите.

Много от тях работят без подписан договор с клиентите и често трудът и направените от тях разходи, отиват на вятъра. Те тръпят и другата неправда - най-различни неграмотници без какъвто и да било ценз се пишат за брокери и им крадат клиентите, налагат дъмпинг на цените и с криминогенни действия петнят името на тази толкова благородна професия.
Време е за закони. Но на първо време екипът на www.cев.вg предлага широка дискусия между заинтересованите лица - клиенти и брокери, което би довело до прекратяване на летаргичния сън на законотворците в България. Всички изпратени ни материали, статии и коментари по темата ще бъдат публикувани в ортала www.cев.вg.
 
Очаквайте още по темата:
1.Кой е заинтересован да няма закон за тази професия?
2.Какво губи обществото от липсата на регламентиране на професията?
3.Какви са законовите органи, които контролират този бизнес по света?
4.Как се управляват и контролират правата и задълженията на узаконените представители на професията брокер на недвижими имоти?
5.Какви документи са необходими в бизнеса с недвижимите имоти - тук и извън България?
6.Какво е лицензиран агент и какво е лицензиран брокер?
7.Каква е разликата между агент и брокер.
 
 

Добави коментар

 

Коментари: (3)

Aнгелов Мар 27, 2011  

Здравейте,моето предложение 1.Всички работещи -"брокери/консултанти" недвижими имоти да са юридически лица не физически лица. 2.Всички фирми работещи като "АГЕНЦИИ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА И НАЕМИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ" да работят с ДДС. 3.Минималния осигурителен праг за брокер/консултант да е 1000лв. Мисля,че по този начин ще останат само,специалистите в тази област. Ще изчезнат цитирам: "най-различни неграмотници без какъвто и да било ценз се пишат за брокери и им крадат клиентите, налагат дъмпинг на цените и с криминогенни действия петнят името на тази толкова благородна професия."

Боян Михайлов Мар 29, 2011  

Донякъде съм съгласен с мнението на господин Ангелов. Но не е ли по-добре за едно единствено лице, което иска да е брокер, да се регистрира като самоосигуряващо се лице, работещо на свободна практика, както са например адвокатите?

Aнгелов Мар 30, 2011  

Господин Михайлов, Адвокатите работят с ДДС,доколкото съм запознат те са юридически лица. Доколкото разбирам,целта на по-старите фирми е да не се допускат нови фирми на пазара на недвижимите имоти. Прочетете условията за приемане в НСНИ (национално сдружение недвижими имоти/-http://www.nsni.bg//) и ще разберете за да станете член,трябва не по малко от една година да сте се занимавали с недвижими имоти,и най-малко две фирми /членове/да ви препоръчат

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив