Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Сеп 7, 2012

Коментари: 15

Дискусия на седмицата: Трябва ли брокерът на недвижими имоти да има някакво образование?

Нужно ли е да има специализирано професионално обучение за брокери на недвижими имоти?

Какво би трябва да се включва в такова обучение?

Кой и по какви критерии трябва да се издават лицензи за професията? (както е лиценза за много други професии, които се изучават на специализирани кусрове за пример е фризьорството).

Дали дипломите ще повишат доверието на хората в професията?

Смятате ли, че подходящото образование ще помогне за намаляване случаите на измами и злоупотреби?

Споделете своето мнение:

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (15)

Измамите се контролират от Нотариуси ! --- Доброто образование гарантира не по-малко измами, а по-добро обслужване. --- Не може да има промени в сектор услуги само от едната страна. Без промяна в манталитета на клиентите няма как да има промяна в работата на брокерите. Това са двете страни на една монета.

Бих искала да отбележа, че горния коментар е на Владимир Йосифов (коментара беше публикуван вчера във facebook)

Анонимен потребител Сеп 18, 2012  

Здравейте, Аз съм нова в този чудесен сайт. Според мен брокерите трябва да имат някакво минимално образование, което да застъпва минимум знания и умения, които са свързани с Недвижимите имоти. Сигурна съм, че ако един брокер има окачена някаква диплома или сертификат в офиса си ще вдъхва повече доверие у своите клиенти. Кремена Митова

И какво толкова трябва да учи един брокер?!

Явор Павлов Сеп 19, 2012  

Задължително!! Всеки в България претендира, че е специалист по всичко, а практически по телефона не може и малкото име да си каже. Подкрепям идеята, че Брокерът трябва да мине поне встъпителен курс на обучение - най-малкото обноските да си оправи!!

Образованието е важно, но практиката е още по-важна!!!

Anna Ivanova Сеп 28, 2012  

как да нямат образование - тук не става дума за 1 или 2 лева! Аз не бих позволила някои неграмотник и мошеник да управлява моите пари

аз също смятам, че образованието е важно. Друга е темата по какви стандарти и изисквания. Аз не бих се доверила на човек, който не знае какво е това договор

Мариан Павлов Окт 1, 2012  

и с образование и без образование, който си го може си го може

Мая Илиева Окт 2, 2012  

не

Екатерина Окт 3, 2012  

Аз не виждам какво е необходимото образуване за един търговец защото брокера е такъв общо погледнато. Необходими са му добра комуникативност и обща култура що е то собственост и права над нея за по-сложни дейности юрист ще ти помогне. То по логиката на темата дайте да искаме и професионално обучение и за търговците на сергии!Нужно ли е всичко това знаем,че има във всички сфери хора с образование нужно по професия а дейност и продуктивност никаква!Човек иска ли да се развива може да се обогати(образова) в и от всичко. Няма как да нахраним Държавата не се опитвайте да усложнявате нещата с лицензи и образование необходими са ни законови норми!

Трябва да има специализирано образование за брокери, за да има професионално обслужване на клиентите. Иначе всеки може да организира оглед - да срещне 2- ма човека и да поиска комисион. Иди доказвай после, че има нужда от брокери.

Камен Цолев Офис Мениджър - Русе, Резон ООД Казали сте го много добре: "Измамите се контролират от Нотариуси ! --- Доброто образование гарантира не по-малко измами, а по-добро обслужване. --- Не може да има промени в сектор услуги само от едната страна. Без промяна в манталитета на клиентите няма как да има промяна в работата на брокерите. Това са двете страни на една монета." Освен това мога да допълня, че колкото е по-добро образованието, толкова измамата може да бъде по-добре извършена, когато има идея за измама ...

Здравейте, образованието наистина е много важно, но не и в нашата професия, Брокерът трябва да знае доста неща, които не ги пише по книгите и не ги казват на специализираните курсове(имам две дипломи вече от такива курсове и какво от това - висят си на стената в офиса и клиентите не се впечатляват от това, пък и аз не научих нищо ново от тези курсове, което вече да не го знам и само куп излишни неща), тази професия се "краде", а това че не могат дори по телефон да говорят - това е до човек и не всеки става брокер, както "от всяко дърво свирка не става", то трябва да ти идва от вътре: първо отношението към хората, второ трябва да си запознат с документите, които касаят една сделка, що годе да знаеш законите, и мн.др.ПРАКТИКАТА УЧИ това е, всяка сделка си е различна и по своему си има свой собствен казус.

Тази професия изисква да умееш да си формулираш мисълта и да се изразяваш правилно. Аз съм завършила Българска филология и нямам никакви проблеми с комуникацията. В отговор на Екатерина: По думите ти излиза, че е чиста загуба на време да се учи. Аз не съм съгласна! Пълно е с тарговци, по пазарите и ако всички станат брокери, аз от къде ще си купувам зарават?!

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив