Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Авг 3, 2012

Криминалисти на СДВР разкриха авторите на жилищна измама, извършена през юни в София, съобщиха от МВР. В началото на юни 55-годишна жена потърсила помощ в полицията, след като попаднала в измамна схема на двама непознати. Тя разказала, че през 2011 година обявила за продажба в интернет апартамент в "Красна поляна".


Скоро след излизането на обявата по телефона й позвънил мъж, който се представил за адвокат и заявил, че се интересува от обявата. Двамата се срещнали и жената извадила копия на всички документи за жилището. Мъжът се съгласил да купи апартамента, но имало неизчистени сметки за консумативи, които възлизали на 3000 лв. Тъй като собственичката не разполагала със средства, купувачът й предложил да я срещне с негов приятел, който да й даде кредит срещу лихва от 300 лева.

Договорът бил подписан и заверен от нотариус. Когато жената събрала сумата и поискала да върне парите на кредитодателя, той й заявил, че лихвата за всеки ден е 300 лева и завел изпълнително дело срещу нея за 43 000 лева. Така на собственичката бил наложен запор както над семейния апартамент, така и над картовата й сметка, по която й превеждали заплатата, а от банковата й сметка чрез частен съдебен изпълнител били изтеглени 13 500 лева.

По случая било образувано досъдебно производство. В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на двамата извършители - Е.М. (47 г.) от София, който се представил за адвокат и съучастникът му Р.Щ. (28г.). Двамата са криминално проявени - Е.М. е регистриран многократно за измами, а Р.Щ. (28 г.) - за кражби и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Материалите са докладвани на софийската районна прокуратура. На Е.М. е наложена мярка "парична гаранция" от 5000 лева. Съучастникът му ще бъде привлечен в качеството на обвиняем по чл. 210 ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават.

Дискусията за новата седмица е: Имотните измами

Източник: Dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив