Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Май 19, 2012

Според статистиката, най-купуваните жилища са тези, които имат малка квадратура и съответно ниска цена. В повечето случаи тя се превръща в основен фактор при закупуването на имот. В тази статия ще разгледаме най-евтините апартаменти в по-големите български градове. Източниците, от които ще черпим информация са най-големите български сайтове за продажба на имоти.

Към момента в София най-евтиното жилище се продава за 12 000 евро, в квартал „Манастирски ливади”. Едностаен и необзаведен апартамент от 40 кв.м. на партер в нова тухлена сграда за 300 евро за кв.м. определено е рядко срещана цена за столицата. За подобни суми може да намерите апартаменти и в кварталите „Нови Искър” и „Ботунец”.

Безспорен фаворит при евтините жилища в Пловдив е квартал „Изгрев”. Там открихме голям брой едностайни, двустайни и дори тристайни апартаменти на цени под  15 000 евро. Най-евтиното предложение, което видяхме е двустаен апартамент с площ от 60 кв.м., на цена от 8 000 евро. Необзаведен, на последен етаж, панелно строителство преди 1990 г. – това е цялата информация за него, но цена от 135 евро за кв.м. определено грабва вниманието. На малко по-високи цени може да намерите нещо интересно и в квартал „Тракия”.

Най-евтиният обявен за продажба апартамент във Варна срещнахме в квартал „Владиславово”. Едностаен, полуобзаведен, с площ от 47 кв.м. и на цена от 7 500 евро. Отново панелно строителство и отново преди 1990 г., но този път с асансьор и паркомясто. В предложението се споменава и за задължителна нужда от ремонт, което кара въображението ни да създаде възможно най-лошата „картина”. Срещу още няколко хиляди евро, може да си позволите апартамент и в квартал „Погребите”.

В Бургас, кварталът с най-евтините предложения за продажба на жилище се оказа „Меден Рудник” - там намерихме нов луксозен имот с тухлено строителство и  площ от 40 кв.м., на цена от 12 000 евро (300 евро/кв.м.). На сходни цени откриваме и жилища в кварталите „Лазур” и „Възраждане”, но те рядко са по-големи от 20 кв.м.

В квартал „Дружба 3” попаднахме на най-евтиното предложение за град Русе. Цена от 7 500 евро за едностаен обзаведен апартамент с площ от 29 кв.м. и тухлено строителство (259 евро/кв.м.). На цени  от 13-14 хиляди евро пък, може да се снабдите с жилище в други крайни квартали като „Чародейка Юг”, „Чародейка Север” и „Здравец Изток”.

Квартал „Зора” печели първото място в своеобразната класация за най-евтини имоти в град Стара Загора. Най-ниската цена обаче открихме за едностаен обзаведен апартамент в  „Широк Център”, който макар и на партер е от тухлено строителство и струва само 7 000 евро.

От 2008 г. насам, цените на имотите постоянно падат и правят покупката на нов дом по-достъпна и по-реална. Който търси намира, а точно сега е най-добрият момент за закупуване на намереното.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Свържете се с нас

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Милена Миткова

Милена Миткова
Адвокат
София

							Таня Китик

Таня Китик
Друго
София

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Калоян Балинов

Калоян Балинов
Брокер
Варна

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив