Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 19, 2012

 

/Всичко или нещо включено/

След невиждано тежката зима дойде слънчевия уикенд с температури над 20 градуса. И, естествено, ми мина мисълта за морската почивка, за дългото планиране и зяпане по оферти, после спестяването. И най-вече лятото с неговите пясъчни и водни пръски, високи температури, студени напитки, море и бриз, слънце и планински разходки. Сини вечери на открито - понякога чак до сутринта. Mохито и смокинов сладолед. Дълги разходки по морския бряг или в парка. Басейни. Водичка. Манхатън във вид на коктейл. Нос Калиакра и кафе вътре в морето. Изумително синьо заливче на Яйлата. Плуване и прегръдки в синевата на морето. Лято. Вода. Мечти и свобода.

Какво още - плаж наблизо, шезлонг, чадър забавления. Цветни аксесоари, сини бански, нова диета, слънчеви очила…И понеже имаме хлапе ни трябва…….All inclusive. Сещате се - закуска, обяд и вечеря плюс въздесъщото за децата сокче.

All inclusive е нещо като столското хранене от миналото. Положителното - ползват го семейни двойки с малки деца като нас, защото осигурява  храна и забавления около басейна. Дори обпд на плажа сме получавали в Албена. Миналото лято обаче се прибавиха и нови характеристики когато отидохме на юг заради по-евтината оферта….1. Ресторантът беше твърде малък и не можеше да ни побере в лошо време. 2. Приличаше на стол по опашките за храна. 3. Трябваше да бъдем там винаги преди началния час за хранене, защото след това храната просто привършваше.....А уж „всичко”/All/ е осигурено/inclusive-включено/. 4. Кафето е воднисто, нес, а ако искате истинско броите парички -  в нашия хотел или по-точно ВИП комплекс от апартаменти точно 2 лева! Немалко като останем 10 дни....

 

Нашият All inclusive пакет беше 48 лева на човек, оферта, валидна  само през юни и септември... Красив апартамент с два климатика и кухня.  Морска гледка. Плазма и диванче. Дотук чудно...(Разказът обаче е „запетая плюс НО”:), Но следва близостта с пречиствателната станция. Миризма, която  не искам да описвам. Убива апетита и желанието да „дишаш” море тотално. Хотел в полето, плаж, но неохраняем наблизо, ако сте с дете достъпът навсякъде е с кола. Допълнителен разход. Аниматори. Чудно, но платени. Евтиното си каза думата! И не е всичко, а нещо включено....

Така че внимавайте с избора на оферта. Евтин all inclusive не винаги включва това, което ви е  необходимо. А строителството по Южното Черноморие е мащабно. Толкова, че не бих се учудила и на по-скромни оферти. Ако обаче пречиствателната станция - ако има такава - е наблизо бъдете сигурни, че all включва и миризма на……тоалетна, обръщаща ви според вятъра.

Почивката през юни и септември е наистина романтична...С уговорката, че ALL inclusive в България  е по-скоро SOMETHING ….inclusive.

Попътен вятър,

Елена Василева-Иванова

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив