Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 26, 2011

Коментари: 1

Закупуването на недвижим имот в страна, различна от вашата, изисква познаването на законите, традициите и привичките в съответната страна. Съществуват редица, до голяма степен странни за инвеститорите, закони в различните държави. Ето и някои от тях, дадени от финансовото издание Investopedia.com.
1. Не можете да притежавате земята, където е закупеният от вас имот
В някои страни е възможно да притежавате имот, но не и земята, на която е построен. Такова е изискването във Виетнам, както и Китай, където земята е собственост на правителството.
В Тайланд, например, е забранено на чужденците да притежават земя, освен ако не са направили частна компания с поне 51% собственост на тайландци.
2. Можете да притежавате само един имот
През 2010 година в Шанхай и Пекин местното управление реши, че на едно семейство ще бъде позволявано да притежава само по един имот. Причината бяха усилията за забавянето на ръста на цените на имотите. Следствие от тези правила бе намаляването на броя на продажбите на жилища, както и в цените.
3. Можете да притежавате корпоративни дялове, но не и имотите собственост на компанията
При така наречената кооперирана жилищна собственост, която е разпространена в САЩ и по-конкретно в Ню Йорк, населяващите имотите не ги притежават. Това, което е тяхна собственост, е дял в основаната компания, която в действителност е собственик на тези имоти.
4. Имот в исторически квартал не може да е с модерна врата
Имотите разположени в квартали с историческа стойност, са обект на редица регулации, когато става въпрос за тяхното модернизиране. Част от изискванията към вратите в Сейнт Луис например са - да са от дърво, ако вратата е нова, да е реплика на оригиналната, базирана на модела на оригиналната врата и др. Подобни изисквания към реновирането на исторически обекти има и в редица други страни, сред които и Испания.
5. Можете да продадете имота си на аукцион
Докато в повечето страни по света на аукциони се продават имоти с неплащани ипотеки, то в Австралия това не е нетипично. Продавачът определя някаква минимална цена и се провежда търг с наддаване за имота. Ако не бъде предложена по-висока от минималната цена, има опции предложилият най-висока оферта да преговаря с продавача. На подобни търгове се осъществяват около 33% от сделките в Мелбърн.
6. Правилото 50 и 150-метра
Първите 50 метра отстояние от морето към вътрешността в Коста Рика са винаги публична собственост. На тях не могат да бъдат строени постоянни, а само временни сгради.
Следващите 150-метра са общинска собственост и могат да бъдат отдавани само под формата на концесии. За да бъдат отдадени на чуждестранни граждани, последните трябва да са направили сдружение, в което да участват с  гражданин на страната.

Източник: www.imot.bg

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Хм, От изданието, явно, не познават нашите закони! Тогава колко биха се изненадали?!? :)

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив