Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 24, 2012

Нова тенденция, която ще очертае 2012 година на пазара на имоти в София според агенция АДРЕС, е ръстът в обема сделки за жилища в достигнатите до метрото по-крайни квартали на столицата. 
С около 15% се очаква да нарасне интересът към имоти в тези райони, като основната причина за това се крие в новите транспортни връзки. 
Надежда, Дружба и Банишора ще стават все по-атрактивни за купувачите поради удобствата на метрото, чиито нови линии ще започнат да функционират това лято. Пример за това е и активността в Надежда, която през последните месеци догонва тази в Младост. Краят на строителните работи в Лозенец, в комбинация с появата на метростанции в квартала, ще се превърнат в предпоставки този район да възвърне старата си слава.
„Най-приближените до Цариградско шосе части на Дружба ще имат метро след няколко месеца, а вътрешната инфраструктура на този район е изключително добра с много магазини и големи детски площадки. Клиентите постепенно започват да оценяват локацията по различен начин – повече като достъпност и удобство и по-малко като имидж.” , споделя Калоян Богданов от агенцията и допълва, че с новите 12 линии на градския транспорт в София хората могат за броени минути да се придвижат до станция на метрото, а оттам – за още няколко минути до идеалния център на столицата. Така места, които доскоро са били немислими за живеене от семейства с малки деца като близкото село Локорско, например, ще се окажат на 33 минути от ЦУМ и Шератон.

 

www.economynews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив