Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Мар 14, 2012

 

 
Програмата предвижда купувачите да внасят като депозит само 5% от стойността на жилището, а заемите ще са гарантирани от държавата
 
Британското правителство обяви нова схема за подпомагане на купувачите на жилища, с която да подпомогне строителния бранш и сектора на недвижимите имоти, съобщи онлайн изданието PropertyWire.com.
 
Три от водещите кредитори на Великобритания и седем от най-големите строителни компании вече си сътрудничат по линия на новата правителствена схема. На купувачите ще се предлагат новопостроени от строителните фирми жилища, като за отпускането на ипотека ще се изисква депозит в размер на само 5% от стойността на имота.
 
Правителството в Лондон и строителите освен това ще гарантират ипотеките. Това означава, че ако на по-късен етап жилището бъде продадено за сума, по-малка от задължението по ипотечния заем, то кредиторът ще може да възстанови загубите си.
 
От новата правителствена стимулираща програма ще могат да се възползват 100 хил. души, които иначе биха останали извън пазара на имоти на Острова.
 
Очаква се в следващите месеци към схемата да се присъединят още кредитори и по-малки строители, тъй като програмата получи силна подкрепа от строителния бранш. От британския Съвет по ипотечни кредити изразиха надежда, че освен Barclays, Nationwide Building Society и NatWest Home Loans, към схемата скоро ще се присъединят Halifax и Santander.
 
Съветът освен това е изготвил информационна брошура за новата програма, така че да запознае потребителите с нея.
 
Очаква се новата програма да допринесе за ръста в строителството на нови жилища, тъй като строителите ще имат известна сигурност, че ще се осигури необходимото за сделки финансиране. Вероятно ще се стигне и до увеличаване на заетостта в строителния сектор заради очакваното по-засилено търсене на нови жилища.
 
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив