Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 28, 2013

Общинският съвет на Плевен решава за прекратяване на съсобственост за хотелска база в центъра на Кранево

Новини


BriagNews
: Предложение за прекратяване на съсобственост между община Плевен и частна фирма за хотелски комплекс в курорта Кранево, община Балчик, влиза за решение на сесията на Общинския съвет в четвъртък, 30 май.

Предложението внася кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков след постъпило искане от страна на съсобственика на имота край морето - фирма „Екогруп“ ЕООД с управител Петър Малджиев. Пазарната цена на общинския дял от имота на родното Черноморие, изчислена от лицензиран оценител, е 975 040 лв. без ДДС. Сумата включва и стойността на земята - 322 650 лв.

Община Плевен притежава в съсобственост с „Екогруп“ ЕООД почивна база - хотел, намиращ се в центъра на с.Кранево, ул. „Черно море“ 1, община Балчик. Общинският дял от имота според запознати е около 60 %, и включва поземлен имот с площ 4 930 кв.м, заедно с построените в него четири масивни сгради. Три от сградите са едноетажни, а основната сграда в комплекса е на 4 етажа. Част от хотелската база са и три едноетажни помощни  сгради.

Искането за прекратяване на съсобственост върху имота на морето е постъпило от Петър Малджиев. От името на фирмата, която представлява, той е пожелал да изкупи изцяло общинския дял от имота, става ясно от предложението до съветниците.

На това основание кметът проф. д-р Стойков прави предложение до Общинския съвет на Плевен да се гласува прекратяване на съсобствеността върху хотелската база в Кранево.

От справка с акт за собственост, приложен към документите по предложението, става ясно, че  хотелската база в Кранево е  въведена в експлоатация през януари 1989 година след заповед на изпълняващия длъжността кмет на община Плевен тогава.  Имотът се намира в самия център на курорта, на улицата с изградена инфраструктура, която води към плажната ивица.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив