Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 25, 2013

Коментари: 1

Новини

Нито един купувач не се е явил на обявения от Община Плевен публичен търг за блока на ул. „Тотлебен” в жк „Сторгозия“.
Търгът за печално известния общински имот, познат на плевенчани с прозвището „Блок на ужасите“, се състоя във вторник от 14 часа на основание решение на Общинския съвет.

16-етажният жилищен блок на „Тотлебен” 33 е построен през 1979 г., води се част от общинска собственост и се простира на площ от 2805 кв.м.
През 2006 г. тук са настанени първите ромски семейства. Оттогава до последния им ден в сградата те бавно я рушаха - изкъртени и продадени са прозорците и дограмите, изтръгнати са кабелите, измъкнато е желязото от терасите и стълбищата, липсват цели стени. В последната година блокът от 10-ия до 16-ия етаж бе затворен, като за целта беше поставена метална решетка, която да ограничава достъпа. Оказа се обаче, че преградата е срязана и празните жилища са подложени на безогледно разграбване. На фона на тази разруха, вихрела се с години в общинската собственост, през март 2012 г. от Общината в Плевен алармираха и за борчове в огромни размери на наемателите за ток, вода и неплатени наеми. В резултат на всичко това през август миналата година се стигна до разпореждане от местната управа всички наематели да напуснат блока, като част от семействата Общината настани в други общински жилища, а местният парламент гласува блокът да се продаде.

Обявената първоначална цена за имота е 876 400 лева без ДДС и 87 640 лева депозит за участие в търга. Според запознати обаче тази оценка е твърде висока, имайки предвид състоянието на сградата. Високата цена обяснява и липсата на кандидат-купувачи.

При липса на кандидати или на обявен спечелил участник Община Плевен трябва да обяви нов публичен търг за имота. Насрочената дата за него е 15 октомври 2013 г. при същите условия, гласи предварително решение относно продажбата на блока. Дали обаче ще стане точно така, или от местната управа ще поискат корекция в оценката, тепърва ще се разбере.


Тагове : Брягнюз   Плевен   

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви: "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители"

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив