Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Фев 20, 2012

Жилищата под възбрана може да започнат да се отдават под наем, което ще предизвика необходимостта от ремонт и управление на имотите

Близо 1,8 млн. постоянни и временни работни места в сферата на недвижимите имоти в САЩ ще бъдат създадени от превръщането на имоти под възбрана в жилища, отдавани под наем, смятат анализатори от Morgan Stanley, цитирани от Bloomberg.

Ръстът на заетостта ще дойде под формата на 1 млн. временни позиции, необходими за ремонта на 4 млн. жилища, както и още 800 хил. постоянни работни места за управлението и поддръжката на имотите, пише в доклад на компанията.

"Най-хубавото е, че тези работни места могат да бъдат създадени с помощта на частен капитал без да се използват парите на данъкоплатците. Като цяло тези работни места не могат да бъдат аутсорснати", посочват анализаторите.

През последните пет години заетостта в сектора на строителството и недвижимите имоти е намаляла с 2,73 млн. работни места, или с 23%, поради срива на жилищния пазар, посочват авторите на доклада.

През миналата година са били продадени 302 хил. жилища, което е най-слаб резултат откакто министерството на търговията води такава статистика.

В същото време според анализаторите от Morgan Stanley през следващите пет години собствениците на близо 8 млн. жилища ще загубят имотите си заради налагането на възбрани или поради принудителна продажба. Около половината от тези жилища вероятно ще бъдат закупени от инвеститори и превърнати в имоти под наем.

В началото на февруари компанията за ипотечно кредитиране Fannie Mae покани инвеститорите да кандидатстват за пакетни покупки на част от близо 123-те хиляди жилища под неин контрол, като се очаква първите сделки да бъдат приключени до края на март.

Редица финансови фирми, като GI Partners LP, GTIS Partners и Oaktree Capital Management LP, обявиха планове през тази година да похарчат близо 2,5 млрд. долара за покупката на жилища с цел отдаване под наем.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив