Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Ное 18, 2013

Новини

Община Плевен ще търси наемател на новия покрит плевенски басейн, който се намира до СОУ „Иван Вазов”. Комплексът е почти готов, чака се само издаването на Акт 16, който би трябвало да е готов в началото на декември.

„Басейнът има Акт 15, до началото на декември ще има и Акт 16. Проблемът е обаче как да се използва и стопанисва”, коментираха от местната управа. Изчислено е, че само пълненето на басейна, който е с вместимост 600 куб. метра, ще струва 1 600 лв., и това без нужните препарати и филтри. Изискванията са водата да се сменя на 45 дни. Отделно са разходите за ток, отопление, препарати, поддръжка на съблекални и др. Освен това трябва да се помисли и за персонал на комплекса - нужен е дежурен лекар, спасител, обслужващ персонал, счетоводител и т.н. Комплексът разполага и с помещения за фитнес, солариум и кафене.

briagnews:
Всичко това ни кара да мислим, че най-удачно ще е един наемател да менажира целия комплекс, заяви кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Предложението за това предстои да бъде внесено за разглеждане на сесия на Общинския съвет от кмета проф. д-р Димитър Стойков. Обмисля се и вариантът наемателят да не заплаща наем, а да поддържа изцяло съоръженията.
В договора с наемателя ще залегне обаче клауза, която да гарантира достъпа до басейна на деца и ученици в учебно време на „социално поносими цени”.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив