Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Окт 7, 2012

Смяна на уредите за топлинно счетоводство – нов радио-разпределител, апартаментни топломери и водомери. Радиосистема за сградите с етажна собственост.Ще подменяте ли старите топломери с нови?

Ще подменяте ли старите топломери с нови?

От 2000г. монтирането на уреди за топлинно отчитане е задължително. На голяма част от тези уреди годността ще изтече до 2013г. Батерията на старите уреди се изтощава и амортизира.  През 2013г. изтича срока на живот на по-голямата част от тези батерии.А и собствениците на имоти рискуват да нямат точно отчитане на топлинна енергия. Ето защо до 2013г. трябва да подменят старите апартаментни уреди за топлинно отчитане.

Изберете радио-система за вашата сграда. Така ще спестите времето за осигуряване на достъп до дома си – отчитането е дистанционно. Освен това ще получавате една изравнителна сметка – без последващи корекции. Няма да се налага да правите допълнителни отчети и разходи. И не на последно място – ще имате едно максимално точно отчитане и сметки за плащане.

Какви са стъпките?

1. Задължително е наличието на топломер в абонатната станция

2. Насрочете дата за общо събрание на етажната собственост. Повечето фирми за топлинно счетоводство осигуряват търговски представител, който да отговаря на повдигнатите въпроси на собствениците на имоти.

3. Изберете вашата фирма за дялово разпределение.

Ще трябва да подпишете протокол за проведеното Общо събрание с взетото решение да се сключи договор за монтаж и доставка на уреди за дялово разпределение от съответния доставчик -  „Техем Съвисис” ЕООД, „Бруната България”ООД, „ИСТА  БЪЛГАРИЯ”  ЕООД или друг. Чрез този протокол вие дефакто го избирате.

4.  Всеки собственик на жилище попълва и протокол за доставка и монтаж , като попълва № на апартамент, абонатен номер, трите си имена, желан брой разпределители топломери, брой водомери, пломби за долен кран, вида на плащане ( разсрочено или 100%) и подпис.

Възможността за разрочено плащане се състои в това, че на собсвениците на имоти е предоставена възможност да ползват потребителски кредит от банка, като за целта е нужно да се подаде заявление за одобрение от кредитната институция. Всеки доставчик (фирма за топлинно счетоводство) има договор с банката, с която собственика на апартамент в жилищна сграда ще има взаимоотношения. Ако не бъдете одобрен от банаката, ще трябва да заплатите 100% от стойността на уредите най-късно  в деня на монтажа им. По принцип – при 100%-во плащане цената на уредите се заплаща също в деня на монтажа им. Може да ползвате и наем на уредите за отчитане, клаузите и условията за това се уговарят в отделен договор.

5. Договорът за доставка, монтаж и сервиз на уреди за дялово разпределение се подписва от домоуправителя или упълномощено лице.

6. Декларация към Протокол от Общо събрание ( за БРУНТА)

7. При монтажа на уредите се подписва и приемо-предавателен протокол.

Кратка справка за офертите предоставяни от „Техем Съвисис” ЕООД , „Бруната България”ООД  и „ИСТА  БЪЛГАРИЯ”  ЕООД

вижте на:http://imot.goddess.bg/1063/

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив