Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Инвеститорите в бизнес имоти се готвят за покупки

По-голямата част от инвеститорите в недвижими имоти в света планират придобивания през следващите 12 месеца, защото очакват по-ниски нива на незаетост на площите и повишено търсене от страна на наемателите, което да вдигне наемите, сочи глобално проучване на Colliers International.

 
60% от респондентите казват, че планират да купят бизнес имот през следващата година, основно на вътрешния си пазар, сочи проучването на базираната в Сиатъл консултантска компания, цитирано от Bloomberg.
 
Инвеститорите, които търсят в чужбина, отдават предпочитания на Хонконг, Сингапур, Сидни, Лондон, Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго и Сан Франциско.
 
„Инвеститорите са значително по-уверени в сравнение със само шест месеца по-рано“, казва Джейми Хорн, председател на Colliers Asia. „Мнозина все още чувстват, че пазарите на имоти са необичайно несигурни и ще останат такива още известно време.”
 
Повечето инвеститори казват, че наемите на офиси, магазини и складове вече са се отлепили от дъното, което подкрепя вероятността за ръст на приходите от имоти и по-високи цени.
 
В предишното проучване на компанията от първото тримесечие повечето бяха на мнение, че пазарът или е на дъното, или е близо до него.
 
Растящото доверие повиши продажбите на бизнес имоти в света с 56% до 379 млрд. долара през първото деветмесечие спрямо година по-рано, сочат данни на базираната в Ню Йорк Real Capital Analytics Inc.
 
Около три четвърти от участниците в проучването казват, че е малко вероятно икономиките да изпаднат в повторна рецесия, а 79% очакват наличността на дългово финансиране да остане същата или да нарасне през следващата година.
 
За целите на проучването са анкетирани над 200 инвеститори, които притежават или управляват имоти на стойност 710 млрд. долара от цял свят. Проведено е от 15 август до 7 септември.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив