Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Иван Бойков: Изходът от кризата в строителството е в оперативните програми

За строителния бранш изходът от икономическата криза се крие в успешното прилагане на проекти по Оперативните програми на Европейския съюз, коментира за Дарик изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Иван Бойков. По думите му съживяване на пазара в строителния сектор ще има през пролетта.

 
Чрез европейските фондове ще се отключи развитието на строителния сектор у нас. Това обаче означава раздвижване само за пътното строителство, обясни изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Иван Бойков.
 
„В период на ръст и печалби са в момента компаниите в инженерното строителство, главно заради европейските проекти. Там са многото пари и там ще се развиват нещата с ускорени темпове в следващите години. В сградното строителство се претърпя тежката криза. Там се очаква застой. Защо строителството тръгва най-трудно? Защото то тръгва веднага след оживлението на икономиката. И в икономиката още нямаме ясно изразени симптоми на оживление и на растеж. Строителството е съпътстващо и то ще тръгне заедно с икономиката“, каза Бойков.
 
По всяка вероятност 2011 година ще ни направи свидетели на стабилизиране на активността в строителството и свързаните индустрии на нивата от преди няколко години.
 
Източник: dariknews.bg
Снимка: 24chasa.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив