Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

София с най-драстичен спад в цените на имотите в ЦИЕ

София е столицата в ЦИЕ с най-драстичен спад на цените на недвижимите имоти за 2009 година.

 
Ценовите нива в столицата ни бележат понижение от над 22% спрямо
 
предходната 2008 година, което отрежда на София челната позиция сред другите столици в региона, сочи анализ на консултантската компания ERA Европа, част от международна верига ERA.
 
Най-големият български град заема трето място по спад в целия континент. София отстъпва единствено на Дъблин и Лисабон, където цените на имотите са паднали съответно с около 26% и 24%. Следващи в подреждането на консултантската компания са Букурещ със спад от над 15%, както и Люксембург, Амстердам, Прага, Париж, Атина, които бележат по-умерено понижение - между 5% и 10%.
 
Движението на цените на жилищата в швейцарската столица Берн пък е с положителен знак - там нивата са скочили с около 10% през 2009 спрямо 2008 година.
 
"Повечето европейски страни достигнаха дъното през есента на 2009-та година", сподели наблюденията на компанията Франсоа Ганьон, президент на ЕРА Европа. „Най-ясни са знаците за стабилизиране в страни като Испания, Франция, Германия, докато в Чехия, Румъния и Италия движението продължава да е с отрицателен знак.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив