Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Положението в строителството остава тежко

 

Промишлеността е секторът, в който се регистрираха първите положителни сигнали още през пролетта. 
 
Ръстът на производството варира в отделните сектори, като има и такива, в които ситуацията остава тежка. Добри новини има и в селското стопанство. Произведената продукция нараства. През годината са произведени най-много зърнени култури и  по-малко животни и продукти от животновъдство.
 
В сектора на услугите добри резултати има за транспорта. Ръстът е от 19,4 на сто за първото деветмесечие на годината. В други сектори обаче като юридическите, счетоводните услуги и проучването на пазари има спад. В строителството ситуацията остава тежка. Произведената продукция намалява. Като силно засегнато остава строителството на сгради.
 
„Най-успешният сектор за 2010 година е промишлеността и селското стопанство, така по средата бих сложила услугите и все още със затруднения е търговията и преди всичко строителството", каза Мариана Коцева, председател на НСИ пред Бтв.
 
Средната работна заплата в страната, по данни на националната статистика, през годината е близо 640 лева. И въпреки кризата е имало увеличение на заплатите предимно в частния сектор. Прогнозите за доходите догодина не са песимистични:
 
„Очаквам и през 2011 година да продължи тази тенденция за увеличаване на доходите в частния сектор, между 5 и 10% най-голяма част от фирмите декларират, че ще преследват подобно увеличение", прогнозира Камен Колев, БСК.
 
Експертите очакват 2011 година да бъде по-лека и възстановяването на икономиката да продължи.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив