Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

50 евро/кв. м на Витошка

До 50 евро на квадратен метър паднаха месечните наеми на магазини по столичния бул. “Витоша”. Данните са за четвъртото тримесечие на миналата година и са на компанията за бизнес имоти “Фортън интернешънъл”.

 

Сривът продължава вече пета година. В края на 2009 г. наемите по най-скъпата търговска улица бяха 70 евро на квадрат, а през нетолкова далечната 2005 г. помещение на “Витошка” се отдаваше средно за 120 евро на квадрат.

 

В момента броят на празните магазини на “Витошка” е рекордно висок - 12. Преди половин година пустееха 10 празни помещения. Новите играчи, които стъпват, са основно заведения. Българска сладкарска къща откри наскоро свой обект. А част от ъгловото помещение на ул. “Солунска” е заето от продавачи на шоколадови изкушения и на индийски стоки.

 

Празни все още стоят бившата пицария “Трол”, както и емблематичният магазин на ъгъла с бул. “Патриарх Евтимий”.

 

В другите големи градове спадът по търговските улици е още по-голям. По “Княз Борис I” във Варна рентите в края на миналата година са били средно 36 евро/кв. м. За сравнение през 2007-2008 г. търговците са плащали близо два пъти повече - по 80 евро/кв. м.

 

На пловдивската главна улица “Александър Батенберг” наемите са паднали до 28 евро на квадрат спрямо 65 евро/кв. м през 2007 г. А на бургаската “Александровска” магазин в края на м. г. се е наемал за 28 евро на квадрат спрямо 75 евро преди три години.

 

Източник: trud.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив