Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Строителната камара ще разработи типови договори по ЗОП

Камарата на строителите в България ще разработи типови договори, които ще подпомагат възложителите по Закона за обществените поръчки (ЗОП).


За това се договориха министърът по управление на средствата от еврофондовете Томислав Дончев и председателят на камарата Светослав Глосов, изпълнителният директор Иван Бойков и членът на Управителния съвет Венелин Терзиев, съобщават от правителствената пресслужба.
 
Срещата се проведе като следствие на общественото обсъждане на концепцията за промени в Закона за обществените поръчки, проведено преди седмица.
 
Представителите на строителната камара потвърдиха днес предложението си при разработването на новия ЗОП да се предвиди задължително участие на външни експерти в оценителните комисии.
 
Томислав Дончев е изразил подкрепа за това предложение, при условие че има ясен ангажимент и добре разработен механизъм, който очертава отговорността на браншовите организации и излъчените от тях експерти.
 
Списъкът на тези експерти, от които възложителите ще могат да се ползват, трябва да се изработва или съгласува от съответните браншови организации и те да поемат отговорност за експертизата и експертните съвети на номинираните в него, отбелязва министърът.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив