Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Апр 23, 2012

20% от сделките минават през посредници, които не могат да преценят дали жилището е безпроблемно


Появиха се фалшиви обяви в сайтовете за имоти. Брокери обявяват несъществуващи апартаменти, а след това злоупотребяват със своите клиенти. Това накара националното сдружение за недвижими имоти да настоява за закон, който да премахне брокерите менте от пазара.


Около 20% от сделките минават през посредници, които не са способни да проверят дали жилището, което клиентът купува, е безпроблемно. Често това са брокери, които нямат собствен офис и не държат да останат дълго на пазара. Тези, които работят, за да създадат име в бранша казват, че чуват за злоупотреби и при наемането на жилища:

От националното сдружение недвижими имоти разкриха няколко начина, по които могат да се разпознаят подобни брокери.

„Когато видите агенция, която е с малко оферти, когато видите, че е със съмнително евтини оферти, често зад нея се крие човек, който е готов да ви обслужи на всяка цена по най-лошия възможен начин”, каза Георги Павлов от националното сдружение.

За да не се руши имиджа на всички брокери, експертите в бранша предлагат със закон да се създаде регистър в интернет, където всеки потребител да може да провери дали даден посредник има необходимия образователен ценз и квалификация, за да работи на пазара.

 

btvnews.bg
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив